top of page

Recept Wortel-Bananen Cake

Bijgewerkt op: 1 jan

INGREDIƋNTEN


BESLAG

130 gĀ Ā Havermeel (of gewone bloem)

100 gĀ Ā amandelmeel

1 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā koek/speculaaskruiden

1 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā kaneel

1 tlĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā bakpoeder

1 tlĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā baking soda

Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā snuf zout

1 tlĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā vanille extract

Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā sap van 1/2 sinaasappel

Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā rasp van 1/2 sinaasappel

2Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā rijpe bananen, geprakt

3Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā eieren

150 gĀ Ā geraspte wortel

40 ml (plantaardige) melk

handje rozijnen


TOPPING

200 gĀ Ā Ā roomkaas

1 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā suiker (optioneel)

75 gĀ Ā Ā Ā Ā walnoten

50 gĀ Ā Ā Ā pecannoten

3 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā maple syrop

snuf zout


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden


Mix eerst de droge ingrediënten en meng hier vervolgens de overige ingrediënten van het beslag doorheen. 


Verdeel het beslag over een bakblik bekleed met bakpapier en bak voor ongeveer 45 min.


Rooster kort de nootjes en voeg de maple syrop en zout eraan toe.Ā 

Zorg dat alle noten goed bedekt zijn en laat ze vervolgens afkoelen op een bord.Ā 


Laat voor het glazuur de roomkaas op kamertemperatuur komen en meng deze met de suiker en sinaasappelsap.Ā 


Verdeel de glazuur over de afgekoelde cake en versier met de noten.Ā 


Laat het 30 min in de koelkast staan voor je het aansnijdt.Ā 


Bewaren kan enkele dagen luchtdicht in de koelkast.






Opmerkingen


bottom of page