Recept Wortel-Bananen Cake
- Sandra Alders
- 13 sep 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 1 jan
INGREDIĆNTEN
BESLAG
130 gĀ Ā Havermeel (of gewone bloem)
100 gĀ Ā amandelmeel
1 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā koek/speculaaskruiden
1 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā kaneel
1 tlĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā bakpoeder
1 tlĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā baking soda
Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā snuf zout
1 tlĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā vanille extract
Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā sap van 1/2 sinaasappel
Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā rasp van 1/2 sinaasappel
2Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā rijpe bananen, geprakt
3Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā eieren
150 gĀ Ā geraspte wortel
40 ml (plantaardige) melk
handje rozijnen
TOPPING
200 gĀ Ā Ā roomkaas
1 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā suiker (optioneel)
75 gĀ Ā Ā Ā Ā walnoten
50 gĀ Ā Ā Ā pecannoten
3 elĀ Ā Ā Ā Ā Ā maple syrop
snuf zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden
Mix eerst de droge ingrediĆ«nten en meng hier vervolgens de overige ingrediĆ«nten van het beslag doorheen.Ā
Verdeel het beslag over een bakblik bekleed met bakpapier en bak voor ongeveer 45 min.
Rooster kort de nootjes en voeg de maple syrop en zout eraan toe.Ā
Zorg dat alle noten goed bedekt zijn en laat ze vervolgens afkoelen op een bord.Ā
Laat voor het glazuur de roomkaas op kamertemperatuur komen en meng deze met de suiker en sinaasappelsap.Ā
Verdeel de glazuur over de afgekoelde cake en versier met de noten.Ā
Laat het 30 min in de koelkast staan voor je het aansnijdt.Ā
Bewaren kan enkele dagen luchtdicht in de koelkast.
Opmerkingen